miercuri, 17 august 2011

FARMACIE NATURISTA-PADURILE ROMANIEI

CATINA

Este un arbust fructifer cunoscut ca facand parte din flora spontana a Romaniei, care se utilizeaza deopotriva in industria alimentara, in silvicultura, in farmacie, cosmetica dar si ca planta ornamentala. Fructele, cu un gust acrişor-astringent se recoltează din a doua jumătate a lunii august pînă spre jumătatea lunii octombrie.
Există un cuvânt care caracterizează cel mai bine cătina: antioxidant! Fructul de catina contine de doua ori mai multa vitamina C decat macesul si de 10 ori mai mult decat citricele. Alte vitamine prezente in fruct sunt A, B1, B2, B6, B9, E, K, P, F. Betacarotenul – necesar ochilor se găseşte în cătina albă din belşug, (intr-un procent net superior celui din pulpa de morcov) iar prin vitamina E, numită şi “a tinereţii”, cătina albă este implicată în cele mai importante procese de regenerare din organism. Mai regasim celuloza, microelemente ca fosfor, calciu, magneziu, potasiu, fier si sodiu, uleiuri complexe, etc. Efectele benefice ale acestei plante sunt cunoscute inca din antichitate, iar in prezent, de la catina se obtin urmatoarele produse: ceaiuri din fructe, muguri, frunze si chiar scoarta, siropuri de fructe, ulei de fructe. Acesta din urma este si cel mai valoros din punct de vedere medical.
Fructele se păstrează cel mai bine în miere de albine. Se consumă atît cît suportă fiecare. Tot secretul este sfărîmarea între dinţi şi mestecarea seminţei din fruct, aceasta fiind, de fapt, adevăratul depozit de vitamine. Cei care preferă un somn liniştit, este bine să consume fructe de cătină numai în prima parte a zilei, consumul lor către seară dînd un efect mai puternic decît cel al cafelei.
Prin prelucarea fructelor in industria alimentara se obtin produse foarte apreciate cum ar fi suc, nectar, sirop, gem, jeleu, dulceturi, peltea, lichioruri, diverse bauturi alcoolice – nu sînt atît de bogate în vitamine precum fructul în sine !
Prin prelucrari in laboratoarele farmaceutice din catina se obtin tratamente extraordinare pentru tratarea: depresiilor, bolii Parkinson, tumorilor, adenoamelor si leucemiei. Moduri de preparare a catinii in casa puteti gasi pe terapii-naturiste.com.
AFINE

Cu fructul lor ca niste margele negre, brumate, afinele inglobeaza in ele toata energia solara captata pe platourile muntoase pe care cresc. Sunt fructe specifice marilor inaltimi, facute special, parca, pentru a completa hrana destul de saraca a oamenilor de munte. O portie de afine valoreaza cat 3-4 casete cu vitamine, cu specificatia ca vitaminele A, E, F, PP si B (B1 si B2) continute de afine sunt mult mai usor de asimilat, deoarece sunt in formula naturala. Cat despre actiunile terapeutice, lista impresioneaza nu atat prin marime, cat prin efectul neobisnuit al acestor alimente-medicament sau, mai bine zis, medicamente-aliment care sunt afinele. Fructul proaspat de afin, dar mai ales cel uscat, ajuta la regenerarea vaselor de sange, la normalizarea glicemiei si la regenerarea purpurei retinei, creste sensibilitatea fotoreceptorilor de la nivelul ochiului, neutralizeaza infectiile din intestin, dilata usor vasele coronare, protejeaza organismul contra radioactivitatii. Mirtilina, o substanta continuta de fructe si frunze, penetreaza celula bacteriei si ii slabeste vitalitatea, iar administrata intern, scade glicemia. Pigmentii care dau nuanta albastruie fructului protejeaza corpul impotriva radioactivitatii si regleaza anumite procese imunitare. Moduri de preparare a afinelor in casa puteti gasi pe terapii-naturiste.com.

MURE

Forma fructelor si a frunzelor, micii spini de pe tulpina recomanda murele ca fiind un fel de verisor primar, ceva mai salbatic, al zmeurei. De altfel, murele au in linii mari aceleasi proprietati terapeutice ca si zmeura. Cele mai importante virtuti tamaduitoare le au frunzele de mur, care sunt dezinfectante, cicatrizante, reglatoare hormonale si antihemoragice redutabile. Fructele sunt depurative, racoritoare, usor astringente, laxative in stare proaspata si antidiareice in stare uscata; in medicina populara, fructele erau frecvent folosite pentru a trata raguseala si bolile de gat, in general. Iata un mic indrumar terapeutic pentru mure:
Constipatie, Dureri de gat, Ciclu menstrual prelungit ori cu sangerari abundente, Infectii urinare Diaree, Leucoree,  Hemoroizi, fisuri anale.
 Moduri de preparare a murelor in casa puteti gasi pe terapii-naturiste.com.

COACAZELE NEGRE 

Coacazele negre contin un numar impresionant de minerale si vitamine, intre care vitamina C intr-o forma care se dovedeste a fi cea mai stabila dintre toate fructele, rezistand la caldura si oxidare. In plus, este singurul fruct de padure care contine ulei volatil intr-o proportie destul de mare, un ulei cu miros mai putin placut, dar cu efecte cu totul deosebite. Coacazele negre, folosite mai ales ca pulbere, revitalizeaza rapid
organismul, ajuta la reechilibrarea metabolismului, normalizeaza activitatea nervoasa, maresc acuitatea vizuala, elimina anemia, favorizeaza procesele de crestere si refacere, maresc imunitatea naturala a organismului. Dintre cele peste 50 de boli si tulburari tratate cu ajutorul lor mentionam: Anemie, Oboseala vizuala, miopie progresiva, Cresterea la copii, Sensibilitate la infectii (respiratorii, intestinale, renale) Articulatii umflate, dureroase Reumatism cronic degenerativ Ateroscleroza, arterita, trombagenita obliteranta, hipertensiune Litiaza renala (cu urati) Tulburari specifice debutului menopauzei.
 Moduri de preparare a coacazelor in casa puteti gasi pe terapii-naturiste.com.

duminică, 14 august 2011

vineri, 12 august 2011

porcul vietnamez

De vreo trei zile, la toate posturile tv se vorbeste despre detronarea lui Ghita(porcul romanesc). M-am apucat sa caut si eu pe internet sa vad cine il detroneaza pe Ghita al nostru. Cine credeti ca ar putea sa-i ia locul? Porcul vietnamez. se zice ca porcii vietnamezi sunt o rasa de porci de talie mai mica fata de porcii autohtoni, acestia sunt de culoare neagra si sunt mult mai usor de intretinut in comparatie cu Ghita(porcul romanesc).
Hraniti mai sanatos, mai supli, mult mai gustosi, carnea lor nu contine colesterol, purceii vietnamezi sunt la mare cautare. Această specie are stratul de grăsime aproape inexistent, carnea lor fiind mult mai sănătoasă, deoarece nu conţine colesterol. Porcii Vietnamezi mai sunt numiti si "porcii ecologici", deoarece acestia sunt ierbivori.
Vietnamezii sunt porci de carne fara colesterol. Cresterea porcilor vietnamezi este mai usoara decât cea a porcilor autohtoni. Vietnamezul poate trai foarte bine cu furaje de origine vegetală, cu tărâţe, mere, varză sau iarbă pentru că porcul vietnamez este vegetarian. Porcii vietnamezi spre deosebire de cei autohtoni nu pot atinge greutatea de 200, 300 kilograme. Porcul Vietnamez la maturitate nu depaseste greutatea de 120 maxim 130 kilograme. Cresterea porcilor vietnamezi este o foarte buna si profitabila afacere de familie, iar banii din investitia initiala se recupereaza in primul an. Creşterea purceluşilor vietnamezi este o afacere de familie rentabilă.  Cheltuielile nu sunt mari, iar investiţiile se recuperează din primul an. Această rasă de porci consumă mai puţină hrană zilnic, comparativ cu cel românesc. Daca, intr-adevar este asa, mi-as cumpara si eu o pereche si sa ma apuc de aceasta mica afacere. Oare se merita? Astept parerile voastre aici.

luni, 8 august 2011

De ce KOKO?

E primul blog in care scriu despre mine. Mai am cateva bloguri(nu vreau sa ma laud), dar nu despre mine. Alea sunt pentru mine. Ma ajuta sa-mi mai sporesc veniturile...cica. Lucrez de vreo 12 ani in vanzari si toata lumea se intreaba "de ce koko?", "de unde vine koko?". Nu ma cheama costica(ar fi fost coco). Vreau sa spun ca majoritatea colaboratorilor mei ma stiu de "koko de la....(nu dau numele firmei)". Chiar si copilului meu, cand era mic iam spus, daca se rataceste prin oras, sa spuna ca este al lui koko de la...
Deci...se intampla acum multi ani, pe vremea lui nea nicu, cand eram prin clasa a 5-a. Eram micut, grasut si toti colegii s-au gandit sa-mi spuna ursulet. La un moment dat am invatat despre ursuletul koala. De aici au inceput tot felul de porecle: kolut, kokolaw(in caiete, la sfarsit aveam scris in toate felurile koko-law)....si de la koko-law(legea lui koko) s-a ajuns la koko. Mai sunt si persoane care-mi spun kokolino....dar am zis ca prea suna a reclama....si, totusi, ursuletul ala e prea frumusel....deci ramane KoKo.
De ce un blog? Sotia spune ca mie imi place doar sa dau sfaturi, dar de facut nu fac nimic si ea s-a cam saturat de sfaturile mele. Asa ca, am zis eu, hai sa incerc aici....poate s-o gasi cineva care sa aiba nevoie si de sfaturile mele. As prefera sa nu fiu nevoit sa scriu doar despre mine, nu sunt pregatit sa-mi fac autobiografia. Fiecare dintre voi, cei care vizitati acest blog puteti veni cu o idee de discutie. Eu zic ca ar putea fi ceva super. Incercam?.....Va astept...