vineri, 12 august 2011

porcul vietnamez

De vreo trei zile, la toate posturile tv se vorbeste despre detronarea lui Ghita(porcul romanesc). M-am apucat sa caut si eu pe internet sa vad cine il detroneaza pe Ghita al nostru. Cine credeti ca ar putea sa-i ia locul? Porcul vietnamez. se zice ca porcii vietnamezi sunt o rasa de porci de talie mai mica fata de porcii autohtoni, acestia sunt de culoare neagra si sunt mult mai usor de intretinut in comparatie cu Ghita(porcul romanesc).
Hraniti mai sanatos, mai supli, mult mai gustosi, carnea lor nu contine colesterol, purceii vietnamezi sunt la mare cautare. Această specie are stratul de grăsime aproape inexistent, carnea lor fiind mult mai sănătoasă, deoarece nu conţine colesterol. Porcii Vietnamezi mai sunt numiti si "porcii ecologici", deoarece acestia sunt ierbivori.
Vietnamezii sunt porci de carne fara colesterol. Cresterea porcilor vietnamezi este mai usoara decât cea a porcilor autohtoni. Vietnamezul poate trai foarte bine cu furaje de origine vegetală, cu tărâţe, mere, varză sau iarbă pentru că porcul vietnamez este vegetarian. Porcii vietnamezi spre deosebire de cei autohtoni nu pot atinge greutatea de 200, 300 kilograme. Porcul Vietnamez la maturitate nu depaseste greutatea de 120 maxim 130 kilograme. Cresterea porcilor vietnamezi este o foarte buna si profitabila afacere de familie, iar banii din investitia initiala se recupereaza in primul an. Creşterea purceluşilor vietnamezi este o afacere de familie rentabilă.  Cheltuielile nu sunt mari, iar investiţiile se recuperează din primul an. Această rasă de porci consumă mai puţină hrană zilnic, comparativ cu cel românesc. Daca, intr-adevar este asa, mi-as cumpara si eu o pereche si sa ma apuc de aceasta mica afacere. Oare se merita? Astept parerile voastre aici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu